Vi opdaterer vores hjemmesidedesign for at forbedre oplevelsen på vores hjemmeside.

Advarselsmeddelelse
Begivenheden har allerede fundet sted.

Seniorklub-Matthæuspassionen

Dato
Mandag d. 31. januar 2022, Kl. 13:00 til kl. 15:30
Sted
Konfirmandhuset, Flodvej 73, 2765 Smørum
Medvirkende
Peter Otken

Matthæuspassionen anses af mange for at være et af musikhistoriens allerstørste værker. Grundteksten er Matthæusevangeliets kapitel 26 og 27 fra Luthers Bibeloversættelse, altså beretningen om Jesu lidelse og død fra salvingen i Betania til og med gravlæggelsen. Undervejs bliver teksten suppleret med fri digtning og en række salmer, som vi også kender melodierne til fra vores egen salmebog.

Værket blev skrevet af Johann Sebastian Bach til Langfredagsgudstjenesten i Thomaskirken i Leipzig og opført første gang Langfredag 1727. Bach reviderede og genopførte det senere flere gange. Efter hans død blev det glemt og først ”genopdaget”, da komponisten Felix Mendelssohn-Bartholdy opførte det ved en koncert i Berlin i 1829. Værket spiller i 3 timer og 20 minutter, og det er et af de musikværker, som man bør gøre sig den umage at have hørt mindst én gang i sit liv.

Sognepræst Peter Otken vil tage os gennem værket og dets historie og dele lidt af sin kærlighed til Bachs musik og særlig de store korværker med os.